首頁 > 展會報道 > 廳館設計 >Incheon Children Science Museum(仁川兒童科學館)--HAEAHN Architecture + Yooshin Architects & Engineers + Seongwoo Engineering & Architects
來源:設計兵團

Incheon Children Science Museum(仁川兒童科學館)--HAEAHN Architecture + Yooshin Architects & Engineers + Seongwoo Engineering & Architects

發布時間:2020-01-10 16:23:38 0 46

yulele

簽到天數:1557 注冊時間:2015-10-30
發帖數:905
設計師:HAEAHN Architecture + Yooshin Architects & Engineers + Seongwoo Engineering & Architects 設計公司:HAEAHN Architecture + Yooshin Architects & Engineers + Seongwoo Engineering & Architects

57 兵豆 / 11784兵幣 / 194 粉絲 / 119 關注

點贊收藏

0


建筑師:HAEAHN Architecture, Yooshin Architects & Engineers, Seongwoo Engineering & Architects

面積:14998.0 m2

年份:2011

攝影師:Park Young-chae

地址:108-1 Bangchuk-dong, Gyeyang-gu, Incheon, South Korea

Text description provided by the architects. Incheon Children’s Science Museum is located at the entrance of KyeYang Mountain in Bang Chug-Dong, Kyeyang-gu, Incheon, where the nature and city are continuous. The Incheon City claims this project to be the first children’s specialized science museum ever built in Korea after 10 years of their long-cherished ambitions to promote the project. Therefore, the concept called ‘Sponge that embraces children’s dreams’ was set up based on the geographical context located at a place connecting the city with nature, main users of children and science exhibition, and program context. The concept of ‘Sponge’ was applied in all the design fields from start to finish as a keyword which created an integrated environment of architecture, exhibition, landscaping, and interior design.

The conceptual development was conducted in the direction to realize four icons such as Dream Icon, Eco Icon, Community Icon and Funny Icon. In order to realize the concept, the building shape of tender that is familiar to children, design of irregularity and distinctive perforated elevation (Dream Icon), and diverse outdoor spaces (Eco Icon) where three-dimensional experience is possible for communicating with a city and harmonizing with the building had to be considered. Also the space (Funny Icon) where various sculptures, events and attractions were provided at the central hall connecting all exhibition halls so that many children can experience fun in science, while the flow of site was designed to cross inside and outside of the building naturally (Community Icon). It was intended to become one of landmarks symbolizing Incheon as an exhibition- science museum where children have fun and experience.

Location: The land for a public facility has repeatedly been relegated to the outskirts of the city drawn by an artificial line called the limited development district from the reality that a space with a size enough for a public purpose in the downtown area cannot be secured. The place for this science museum is the last side of KyeYangSan where the spontaneous residential area and artificial limited development district are interconnected in a old town center.

The place was a land where the form and quality were changed for its size as much as the capacity needed could be filled with even if it was wide enough to make the exterior space. The volume placed at the boundary between a city and nature created each external space at the east and west where the form and quality were not changed.

The space contained with a volume was limpidly made not to become an obstacle which blocked the external space created in this way and the relation with an experience place for a ecology that could be cut off from the entry plaza and additional external space was also created as an enough outdoor exhibition space on the north way side was constructed.

Sponge: The project was started from a question how to defined children, a user and what kind of shape a science museum should be, It was pointed out that children had good abilities which they learned knowledge with their minds and bodies based on the intuitive experience rather than learning as if a sponge absorbed water and expressed all the things they absorbed as if water was squeezed from a sponge differently from the adult.

The important elements which conduct the absorption function of a sponge exerted a decisive influence on an image shown the exterior of a sponge as vesicular openings on millions surface. The volume and space where every opening could be filled with children’s dreams and hopes about science were created and the sponge became the object of the work for the conceptual imagery as an object for a specific realization.

Scarfskin: A vesicular opening was realized through the lumber panel with high-density in an imagery work of a sponge. It is not limited to the outer skin without any function for an exterior, but exerts influence with the relation with the quality of the space with a volume. The outer skin was planned with double functions which the day and night were different from the incipient planning stage.

It is expressed as one of icons to local residents because various colored lights are displayed with the energy conservation in an interior space through the natural light during the daytime and the outdoor lighting is made from vesicular openings of a sponge in the exterior at night.

Outdoor Space: Outdoor Space is hidden by surrounded exhibition spaces. Visitors often meet the space between the moving to exhibition spaces and each ends point of the events of exhibition rather than the beginning of journey. Open space gives to green experiences and natural atmospheres. Viewing Area is located within the Open Space to give visitors refreshment and an expectation of next event of exhibition. Roof top garden is planned toward background to Keyang Mountain and also visitors can enjoy a performance at the outdoor theater.

Light: The volume was naturally located at the south as a set-up of the relationship with the external space. But, the natural light is the existence which gives both of the advantage and disadvantage to the program contained the exhibition space. The inflow of the natural light becomes difficult if a main hall is located at the north side, considering the flow of an external space. On the other hand, the flow of an external space becomes cut off as the exhibition space becomes located at the north side if a main hall is located at the south side by considering the natural light.

The main hall was arranged at the north, exhibition space at the first and second floor to the south, and third floor to the north, and a side wall window was installed to the south from the fixed volume through the reinterpretation about the program. The natural light was connected from the roof garden through the exhibition hall and main hall to the external exhibition space and the main hall and external exhibition space at the north side obtained the vitality of a space as the natural light flowed out fully.

Exhibition Space: The exhibition space is always dark, blocked, and cut off from the external space. There is not much in Korean science museums already built. The concrete survey and methods were considered to realize the exhibition space which the natural light could inflow if holes for vesicular openings were made on the outer skin in this children’s science museum.

As a result, that the sightline could loss the concentration or the exhibition display through ambient lighting was difficult as the exterior is exposed on an opening created to inflow the natural right was the biggest problem rather than the natural light itself. Therefore, the lighting diffused color film with no fear of discolor on the thermopane for the insulation was constructed on the inside, while the lumber panel with high-density was supported on the steel curtain wall on the outside for the indirect light needed to become the concentration of the sightline possible.

建筑師提供的文字描述。 仁川兒童科學博物館位于仁川廣域市慶陽區挽楚洞的羊羊山入口處,自然與城市是連續的。 仁川市聲稱,該項目是經過十年的長期雄心勃勃的雄心勃勃的計劃,在韓國建造的第一個兒童專門科學博物館。 因此,“擁抱孩子的夢想的海綿”的概念是根據將城市與大自然,兒童和科學展覽的主要用戶以及節目環境聯系起來的地方的地理環境而建立的。 “海綿”的概念自始至終被應用到所有設計領域,作為關鍵詞,它創造了建筑,展覽,景觀和室內設計的集成環境。

朝著實現四個圖標的方向進行了概念開發,例如Dream Icon,Eco Icon,Community Icon和Funny Icon。 為了實現這一概念,設計了孩子們熟悉的投標建筑形狀,不規則和獨特的穿孔立面設計(Dream Icon),以及可以進行三維體驗與城市交流的多樣化戶外空間(Eco Icon)。 與建筑物協調一致。 此外,在連接所有展廳的中央大廳提供了各種雕塑,活動和景點的空間(有趣的圖標),使許多孩子可以體驗科學的樂趣,而場地的流動則旨在自然地穿越建筑物的內部和外部 (社區圖標)。 它旨在成為象征仁川作為展覽科學博物館的地標之一,兒童在這里可以玩得開心和經歷。

位置:出于無法確保市區足夠大的公共空間的現實,公共設施用地被一再劃為城市的郊區,這種人工線被稱為有限開發區。 這個科學博物館的所在地是在KyeYangSan的最后一面,自發的居住區和人工有限的開發區在一個舊城區相互連接。

這個地方是一塊面積和形狀都發生了變化的土地,即使它足夠寬以形成外部空間,也可以滿足所需的容量。 放置在城市與自然界邊界處的體積在東西方形成了每個外部空間,而形式和質量并未改變。

清晰地使包含體積的空間不成為阻礙以這種方式創建的外部空間的障礙,并且與可以從入口廣場切斷的生態體驗場所的關系,并且還創建了額外的外部空間。 在北側建造了足夠的戶外展覽空間。

Sponge:該項目從以下問題開始:如何定義兒童,用戶以及科學館應采用的形狀,并指出兒童具有良好的能力,他們可以根據直覺上的經驗來學習思想和身體知識 而不是像學習海綿一樣吸水并表達他們吸收的所有東西,就好像從海綿中擠出水的方式與成年人不同。

傳導海綿吸收功能的重要元素對圖像產生決定性的影響,該圖像顯示了海綿的外部為數百萬個表面上的囊泡開口。 創造了每個開口都能充滿孩子們的夢想和對科學的希望的空間和空間,海綿成了概念意象作品的對象,是特定實現的對象。

圍巾皮:在海綿的圖像作品中,通過木材面板實現了高密度的囊狀開口。 它不限于對外部沒有任何功能的外皮,而是對體積的空間質量的關系產生影響。 外部皮膚具有雙重功能,白天和黑夜與初始計劃階段有所不同。

之所以表示為當地居民的圖標之一,是因為白天白天通過自然光在室內空間顯示各種節能節能的彩色燈,而夜間則通過外部海綿的水泡開口制成戶外照明。

室外空間:室外空間被周圍的展覽空間隱藏。 參觀者經常會遇到搬到展覽空間和展覽事件的每個終點之間的空間,而不是旅程的開始。 開放空間帶來綠色體驗和自然氛圍。 觀賞區位于開放空間內,使參觀者精神煥發,并期待下一次展覽會的到來。 屋頂花園計劃以科揚山為背景,游客還可以在室外劇院欣賞表演。 

光線:該體積自然位于南部,是與外部空間的關系的起點。 但是,自然光是對包含展覽空間的程序既有利又不利的存在。 考慮到外部空間的流動,如果主廳位于北側,自然光的流入將變得困難。 另一方面,考慮到自然光,如果主廳位于南側,則隨著展覽空間位于北側,外部空間的流動被切斷。

通過對節目的重新詮釋,將主廳布置在北,展覽空間布置在南面的一樓和二樓,北面的三樓,并且從固定的體積向南安裝了一個側墻窗戶。 自然光從屋頂花園通過展廳和主廳連接到外部展覽空間,而在北側的主廳和外部展覽空間由于自然光充分流出而獲得了空間的活力。

展覽空間:展覽空間總是黑暗,被遮擋并且與外部空間隔絕。 韓國的科學博物館已經建了很多。 在這個兒童科學博物館中,考慮了具體的測量方法,以實現展覽空間,如果在該兒童科學博物館的外皮上開有水泡開口的孔,自然光就可以流入。

結果,視線可能會失去集中力,或者很難通過環境照明來展示展覽,因為外部暴露在為自然權利流入創造的開口上是最大的問題,而不是自然光本身。 因此,在內部構造了無需擔心變色的熱擴散色膜,而又擔心在隔熱板上使用變色膜,而將高密度的木材面板支撐在外部的鋼幕墻上,從而使間接光成為必需。 視線集中。

d7w.net (1).jpg


選擇付費方式×

瀏覽本方案圖片需支付0兵豆

兵豆支付     需支付0兵豆,您的兵豆不足(個)   去 充 值
您還可以點這里一鍵購買整個展會的張圖片
購買展會 選擇付費方式×
兵豆支付     支付兵豆,當前余額兵豆。
不需要購買整個展會,返回僅購買此方案
展會一鍵購買成功!×

這個展會的所有圖看您已購買成功

前往查看展會頁 留在本頁

點贊收藏

0
仁川兒童科學館,設計兵團,展覽設計,展廳設計,舞美設計,展會照片,效果圖,展臺,展館,博物館,展商,原創設計,發布會,展覽設計培訓
發評論獎兵幣,看教程下模型 登錄 注冊
昨日... 歡迎最新會員 ... 已有...人提現 本月提現冠軍... 本月充值冠軍... 最新動態:...
...年創辦 ...萬會員 ...萬主題 ...個展會 ...個模型 ...個教程 ...位設計師 ...個展覽工廠 ...個展覽公司 ...個展商 ...個主辦 ...個展館
模型下載 ×
模型 價格 下載次數 操作
該方案無可下載模型,訪問 模型首頁
安卓手机免费单机麻将